[ X ]
[ X ]
[ X ]
Democrații vor discuta cu socialiștii în vederea creării unei coaliții 
4 Martie

Partidul Democrat din Moldova (PDM) va purta discuţii pentru revenirea la guvernare. Decizia a fost luată astăzi de către Consiliul Naţional Politic al formaţiunii, care s-a întrunit în şedinţă, informează CURENTUL.

„PDM consideră că alegerile anticipate nu sunt o soluţie şi că acestea vor avea efecte negative, pentru că şi 2020 ar deveni un an pierdut, la fel ca 2019. Întrucât Partidul Socialiştilor şi-a manifestat deschiderea pentru un posibil dialog şi o guvernare care să împartă responsabilităţile cu PDM, membrii Consiliului Naţional Politic au delegat şi împuternicit reprezentanţii Partidului Democrat, care să poarte discuţii cu PSRM, în anumite condiţii”, se arată în comunicatul PDM.

„Trebuie să fim sinceri: noi şi PSRM avem diferenţe majore de ideologie. Şi acest lucru va rămâne aşa. Partidul Democrat rămâne un partid pro-european. De aceea, în cazul unor eventuale discuţii, vom pune în prim plan, ca priorităţi, parcursul european şi o politică externă orientată spre Occident, spre Vest, relaţii bune cu vecinii România şi Ucraina, integritatea teritorială a ţării, securitatea statului, inclusiv securitatea şi independenţa energetică, valorile identitare (limba şi istoria). Acestea sunt pentru noi linii roşii şi numai în aceste condiţii pot avea loc anumite discuţii”, a declarat preşedintele PDM, Pavel Filip.

„Discuţiile urmează să înceapă în următoarele zile, după care partidul va lua o decizie”, se mai menționează în comunicat.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților