[ X ]
[ X ]
[ X ]
Democrații își doresc un procuror european în fruntea PG. Iată ce propun!
4 Octombrie

Fracțiunea democraților din Parlamentul Republicii Moldova a propus, astăzi, în debutul ședinței, includerea în ordinea de zi a unui proiect de lege ce prevede numirea unui procuror european în fruntea Procuraturii Generale, transmite CURENTUL.

Pavel Filip a menționat că, în RM avem politizarea în loc de depolitizarea instituțiilor de drept.

„Avem dosare penale deschise la comandă, dar și doar pentru reprezentanții opoziției. Cred că ați observat. Am văzut cu toții că anterior Blocul ACUM s-a pronunțat pentru un procuror european, care ar putea fi soluția crizei în care este sistemul de justiție. Acum o lună, chiar Premierul declarat că-și dorește în continuare acest lucru, doar că nu are numărul suficient de voturi în Parlament. Fracțiunea PDM vrea să ajute la implementarea acestei realități, iată de ce fracțiunea noastră propune includerea pe ordinea de zi a unui proiect de lege care prevede numirea unui procuror european în fruntea PG. Să ofere această posibilitate și creează cadrul legal pentru acest lucru. Prin acest proiect suntem gata să oferim voturile necesare pentru numirea unui Procuror. În opinia noastră, doar un procuror european va putea investiga atât persoanele din actuala opoziție, dar și actuala guvernare”, a precizat Filip.

Subiectul nu a fost inclus în ordinea de zi, precizându-se că, în momentul în care va ajunge în Comisia parlamentară, va fi examinat în cel mai scurt timp.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților