[ X ]
[ X ]
[ X ]
Demnitarul care se arată optimist în privința viitorului Capitalei: „Depinde cine va guverna R. Moldova…”
11 Octombrie

Șeful Direcției Sănătate din cadrul Primăriei mun. Chișinău, Mihai Moldovanu, dacă ar avea posibilitatea, ar suplini Bugetul Municipal pentru ca toate proiectele inițiate să fie realizate până la capăt. În cadrul proiectului CURENTUL – „Chișinău – orașul meu”, Mihai Moldovanu a povestit despre cea mai frumoasă amintire legată de acest oraș, locul preferat, ce probleme are Capitala și cum o vede în anul 2021.

Mihai Moldovanu spune că cea mai frumoasă amintire legată de Chișinău este perioada când a început să cunoască viața de Capitală.

„Cea mai frumoasa amintire, a fost cea din 1986, când am absolvit Școala de medicină din Orhei și am fost repartizat să lucrez la Serviciul de urgență din Chișinău. A fost un pas important, atunci începusem să cunosc o altă viață – viața de Capitală. Era frumos, dar, totuși, când stau să îmi amintesc cum era Chișinăul de atunci, era unul sovietic. Acum însă, trebuie să recunoaștem, că s-a schimbat mult, a devenit o Capitală europeană”, spune Mihai Moldovanu.

Locul preferat din Capitală este Lacul de la Valea Morilor.

„E locul în care seara, după o zi încărcată și plină de evenimente, pot să mă relaxez, să meditez și să fac puțină mișcare. Deja a devenit o tradiție pentru mine ca de două sau trei ori pe săptămână să merg la Lac. Acest loc a devenit foarte atractiv pentru majoritatea chișinăuenilor, după ce a fost restabilit, lucru care mă bucură enorm”, punctează Mihai Moldovanu.

Mihai Moldovanu consideră că cele mai mari 3 probleme ale Capitalei sunt fracțiunea socialiștilor din CMC, construcțiile ilegale și transportul public.

„În primul rând – socialiștii din Consiliul Municipal, care permanent blochează ședințele CMC și nu fac posibilă promovarea și inițierea proiectelor întru binele Chișinăului. Chiar luni au făcut același lucru, părăsind sala de ședințe, respectiv, din cauza lor, ședința a fost închisă. Mă miră această iresponsabilitate și nepăsare pe care o au ei față de Capitala în care trăiesc.

O altă problemă sunt construcțiile ilegale, dar divergențele care apar în urma hotărârilor judecătorești și Municipalitate fac foarte dificilă stoparea și apariția lor.

Și nu în ultimul rând, transportul public, care trebuie reformat și continuu modernizat pentru ca pasagerii din Chișinău și cei din suburbii să se bucure de condiții mai bune. Este adevărat, avem troleibuze noi, au fost făcute modificări de trasee prin oraș, însă, trebuie mai mult de atât. Ca să putem spune că avem un transport modern cu adevărat în Chișinău, ar fi necesară renovarea parcului de autobuze în întregime”, spune Mihai Moldovanu.

Dacă ar avea o baghetă fermecată, șeful Direcției Sănătate ar face ca toate proiectele de renovare, modernizare și nu numai să fie duse până la capăt.

„Daca aș avea o baghetă fermecată, aș suplini Bugetul Municipal cu toate resursele necesare pentru a duce la bun sfârșit toate proiectele inițiate. Și aici mă refer la spitale performante, școli, grădinițe renovate din talpă, drumuri europene, parcuri verzi și echipate cu terenuri de joacă și multe, multe altele. Cea mai mare dorință a mea este ca toți chișinăuenii, și nu doar, să se bucure de o calitate a vieții înaltă și să fie fericiți!”, spune Mihai Moldovanu.

De asemenea, în viziunea sa, depinde de Primar cum va arăta Chișinăul spre 2021.

„Depinde cine va guverna R. Moldova în 2021 și care va fi nivelul de democrație în societate la acel moment. Cu siguranță, depinde și de faptul cine va fi Primarul orașului. De el, în primul rând, depinde cum va arăta Chișinăul în 2021. Eu însă sunt optimist”, a adăugat Moldovanu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților