[ X ]
[ X ]
[ X ]
Demnitarul care în copilărie a dat mari bătăi de cap părinților: „Mereu mă țineam pe șotii și încercam să fac ceea ce era interzis”
1 Iunie

Nicolae Balaur, Pretorul sectorului Râșcani, ne-a povestit, în cadrul proiectului CURENTUL „Amintiri din copilărie”, care este cea mai memorabilă amintire din copilărie a sa, dar și ne-a oferit detalii despre familia sa.

„Am mai multe amintiri, pentru că eram un copil plin de energie, dinamic, activ, mereu mă țineam pe șotii și încercam să fac ceea ce era interzis. Părinții mereu îmi explicau că nu este bine să fac anumite chestii, eu totuși le făceam până la urmă, în speranța că nu voi fi mustrat. Îmi aduc aminte o situație din copilărie, când mă aflam în satul de baștină a tatălui meu și acolo pe un lan se aflau mai multe căpițe de fân și eu doream să le dau foc să văd daca ele se aprind sau nu. Făceam diferite chestii de astea ieșite din comun, am făcut multe năzbâtii”, spune Pretorul.

Nicolae Balaur mai spune că de mic își dorea să crească cât mai rapid, să fie independent, acum însă și-ar dori să poată reveni în copilărie.

„Copilăria copiilor mei cred că este una mai ușoară, în general acum copii trăiesc altfel copilăria decât o trăiam noi pe acele timpuri. Încerc să le ofer copiilor mei o copilărie cât mai frumoasă și interesantă, dar din păcate nu avem suficient timp pentru a petrece împreună, fiind mereu ocupați și eu și soția mea. dar încercăm cumva să recompensăm acest timp”, spune demnitarul.

Întrebat ce ar trebui de făcut pentru ca viitoarele generații să aibă parte de o copilărie frumoasă într-o țară bine dezvoltată, Nicolae Balaur a spus că în primul rând în țară trebuie să fie stabilitate.

„Să exist, în primul rând stabilitate în țară, să le oferim copiilor noștri o educație cât mai bună. Copii la momentul de față au nevoie de mai mult timp pentru a petrece cu părinții lor, o bună parte din părinți poate nu au un venit sau salariu destul de mare pentru a le oferi o educație la un nivel înalt sau să-i antreneze în diferite cercuri extrașcolare, activități, etc. Statul ar trebui să atragă mai multă atenția asupra educației copiilor, mai ales a acelor familii social vulnerabile, care ar trebui să primească finanțare de la stat. Îndemnizațiile pentru mame ar trebui să fie mai mari. Din păcate însă, la momentul de față Republica Moldova nu își permite din punct de vedere financiar de a finanța familiile cu mulți copii și să motiveze familiile tinere să facă cât mai mulți copii”, a conchis el.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților