[ X ]
[ X ]
[ X ]
Demnitarii din Moldova au semnat în cartea de condoleanţe deschisă în memoria victimelor cutremurului din Italia
26 August

În memoria victimelor cutremurului produs miercuri în Italia, mai mulți demnitari ai Republicii Moldova au depus flori și au semnat în cartea de condoleanțe, transmite CURENTUL.

Prim – ministrul Pavel Filip a transmis condoleanțe autorităților și poporului Italian din numele său, a Guvernului și cetățenilor Republicii Moldova.

„Este o tragedie mare şi pentru noi, în această zonă locuiesc peste 15 mii de cetăţeni ai Republicii Moldova. Cu părere de rău, natura câteodată ne aduce şi surprize neplăcute. De fapt este un semnal şi trebuie să ne gândim cu toţii la acţiunile pe care le facem zi de zi. Cu părere de rău trebuie să trecem şi prin aceste clipe grele. Condoleanţe întregului popor italian” – a declarat Pavel Filip.

Liderul Partidului Liberal, Mihai Ghimpu a transmis un mesaj de compasiune ambasadorului Italian E.S Enrico Nunziata asigurându-l de întreaga susținere în aceste momente grele pentru poporul Italian.

„Am urmărit în aceste zile urmările sinistrului cutremur care a lovit Italia, miercuri dimineața, în urma căruia au decedat sute de persoane, printre care italieni și români. Transmit cele mai sincere condoleanțe familiilor și celor apropiați. În aceste momente grele, sunt cu gândul la toți cei afectați de această cumplită tragedie. Durerea morții cuiva drag nu poate fi alinată cu nimic. Mă închin cu credință și transmit condoleanțe familiilor care și-au pierdut în această tragedie suflete dragi, deopotrivă italieni, români și de alte naționalități” – a spus Mihai Ghimpu.

De asemenea, a fost prezent și Ministrul Transporturilor și Infrastructurii Drumurilor, Iurie Chirinciuc, care a mers împreună cu colegii la Ambasada Italiei.

„Pentru noi, Italia este ca o soră, care ne-a fost sprijin în foarte multe greutăți pe care le-am întâmpinat. Cunoaștem că foarte mulți conaționali de-ai noștri sunt plecați la muncă în această țară, așa că în aceste vremuri de grea încercare ne îndreptăm gândurile bune, dar și privirile noastre către familiile îndurerate, care și-au pierdut poate cei mai dragi oameni din viața lor. Știm că durerea morții cuiva nu poate fi alinată cu nimic, dar cum aceste fenomene nu pot fi prevenite, nu ne rămâne decât să ne rugăm pentru binele nostru, dar și ca cei plecați de printre noi, să fie primiți cu bine, sus, în ceruri” – a spus Iurie Chirinciuc.

Conform ultimelor informaţii, printre victime nu sunt cetăţeni ai Republicii Moldova.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților