[ X ]
[ X ]
[ X ]
Demiterea lui Dorin Chirtoacă mai este actuală pentru PPEM? Răspunsul lui Ruslan Codreanu
3 Februarie

„O prioritate pentru anul 2017 a fracțiunii Partidului Popular European din Moldova (PPEM) în Consiliul Municipal Chișinău (CMC) este reforma Primăriei și, nemijlocit, reducerea aparatului administrativ”. Despre aceasta a comunicat pentru CURENTUL noul șef al fracțiunii PPEM în CMC, Ruslan Codreanu.

Ruslan Codreanu ne-a relatat care sunt planurile sale de activitate pentru anul 2017.

„În primul rînd – reforma Primăriei, nemijlocit reducerea aparatului administrativ monstru. Aparatul administrativ al Primăriei la moment este de 1 100 de angajați, fără a avea un Regulament de funcționare a Primăriei, regulamente de activitate ale Direcțiilor, fișe de post. Sunt multe direcții care își dublează atribuțiile, multe funcții improprii. Iar asta înseamnă birocrație, ineficientă pentru care fiecare din noi plătește impozite, respectiv, salarii. Crearea ghișeului unic de prestare a serviciilor și stemelor electronice de gestionare a documentelor și de eliberare a actelor permisive este o alta prioritate. Asta va permite reducerea timpului și costului de eliberare a actelor, reducerea corupției si ineficienței”, ne-a spus Codreanu.

Politicianul a menționat că demiterea lui Chirtoacă rămîne a fi o dorință din partea consilierilor municipali.

„Demiterea lui Chirtoacă rămâne actuală pentru noi și vom da peste mâini de fiecare dată celor care fură și își bat joc de oraș, fie din incompetență, fie din prostie, fie din hoție”, a mai adăugat el.

Întrebat cînd în Chișinău vor exista străzi bine reparate și parcuri îngrijite, Ruslan Codreanu a spus că, „atunci cînd legea din Republica Moldova va funcționa, iar cei care fură vor sta după gratii, nu în fotolii de șefi”.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților