[ X ]
[ X ]
[ X ]
Demers către Comisia Unificată de Control și Biroul pentru Reintegrare. Iată ce solicită un deputat în contextul COVID-19!
23 Martie

Deputata din grupul parlamentar „Pro Moldova”, Eleonora Graur a anunțat că a înaintat un demers către Comisia Unificată de Control și către Biroul pentru Reintegrare, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Eleonora Graur a scris că, „trecem cu toții printr-o perioadă de grea cumpănă, în care prevenirea răspândiri virusului COVID-19 este prioritatea 0 pentru toate statele lumii”.

„În acest sens, este de datoria noastră să lăsăm la o parte problemele și disensiunile politice și geopolitice și să ne concentrăm eforturile pentru a face față acestei provocări a secolului XXI. În acest sens am înaintat un demers către Comisia Unificată de Control și Biroului pentru Reintegrare care, în conformitate cu competențele sale, este responsabilă de garantarea siguranței cetățenilor în zona de securitate, să asigure accesul liber și facilitarea deplasării medicilor și personalului medical (angajați la spitalul raional Rezina dar care domiciliază în or. Rîbnița), fără impedimente între orașele Rîbnița și Rezina. Consider că este de datoria noastră, a tuturor să fim înțelegători în această perioadă în care întreaga omenire este pusă la grea încercare. Trebuie să conștientizăm cu toții, că această măsură nu ține de garantarea dreptului la liberă circulație, ci că, mai degrabă, este o măsură absolut necesară pentru a lupta pe toate căile și a asigura implicarea maximă a tuturor cadrelor medicale întru gestionarea corectă a situației. Contez pe înțelegerea organelor de conducere a Republicii Moldova cât și a organelor de control frontalier dintre cele 2 orașe. De asemenea, vreau să aduc mulțumiri tuturor medicilor și lucrătorilor din sistemul medical, care fac eforturi supraomenești pentru a gestiona corect situația, de cele mai multe ori cu prețul propriei sănătăți, fiind zilnic expuși riscului de infectare. Ne înclinăm pentru efortul pe care îl depuneți și suntem alături de dumneavoastră”, a mai scris Graur.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților