[ X ]
[ X ]
[ X ]
Demers al PAS către CSE: Solicităm adoptarea unor măsuri de susținere pentru HoReCa
19 Aprilie

Deputatul Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Radu Marian, declară că, împreună cu Dan Perciun, a trimis un demers în adresa Comisiei Situații Excepționale (CSE) prin care solicită adoptarea în mod prioritar a măsurilor de susținere pentru sectorul HoReCa, informează CURENTUL.

Solicitarea presupune 4 măsuri-cheie:

1. Subvenționarea salariilor:

-Oferirea din partea statului a un adaos la salariu de 500 de lei pe săptămână angajaților din întreprinderile care își desfășoară în continuare activitatea în cadrul programului de lucru restrâns până la ora 20:00;

-Oferirea unei compensații de 1000 de lei pe săptămână pentru salariații din cadrul întreprinderilor ce și-au sistat total activitatea (ex. sălile de ceremonii, cluburi etc.).

2. Reducerea TVA pentru domeniul HoReca de la 12% la 5%.

3. Eliminarea penalităților de întârziere la plata impozitelor, în cazul în care se încheie contracte de eșalonare între agenții economici și stat.

4. Diminuarea costurilor de chirie pentru întreprinderile din domeniu, prin scutirea de la plata impozitului pe venit pentru veniturile obținute pe durata anului 2021 de către persoanele fizice și juridice care au oferit în chirie spații întreprinderilor din domeniul HoReCa.

Demersul integral poate fi accesat aici: https://1drv.ms/b/s!Attpgo2wIQOLge4LOD-jmGnVmIgirA?e=WMd4iW

Mihaela Conovali

1 2

Inapoi la arhiva noutaților