[ X ]
Delegația CCRM participă la aniversarea a 160 de ani a Curții de Conturi a României
19 Septembrie

O delegație a Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) condusă de Tatiana Șevciuc, Președinta CCRM participă la evenimentul aniversar „160 de ani ai Curții de Conturi a României”.

Evenimentul este organizat la București, România la data de 18 septembrie curent, genericul fiind „Responsabilitate, Relevanță, Reziliență. Într-o lume a provocărilor”.

La eveniment participă, de asemenea auditori generali, președinți ai unor instituții supreme de audit din întreaga lume, reprezentanți ai unor organisme internaționale de prestigiu, precum și înalți oficiali ai statului român, reprezentanți ai mediului academic și ai societății civile.

În cadrul evenimentului s-au trecut în revistă pașii importanți pe care Curtea de Conturi a României i-a făcut în ultimii ani, reformele care au marcat evoluția instituției și perspectivele viitoare ale acesteia.

De-a lungul timpului, Curtea de Conturi a României a cunoscut numeroase transformări, dar gestionarea banului public în interesul cetățeanului a fost întotdeauna esența activității instituției. Prin activitatea de audit public extern desfășurată conform standardelor de audit internaționale, Curtea oferă sprijin instituțiilor publice pentru a deveni mai performante și a oferi cetățenilor, prin transparență și responsabilitate, servicii publice de calitate.

Menționăm că, Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Curtea de Conturi a României au o relație de colaborare consolidată de-a lungul anilor, bazată pe acorduri de cooperare și schimbul de bune practici în domeniul auditului public extern. Cele două instituții colaborează în vederea îmbunătățirii performanțelor în domeniul auditului finanțelor publice și întăririi responsabilității și transparenței în utilizarea resurselor publice.

Inapoi la arhiva noutaților