[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarațiile Maiei Sandu, după închiderea secțiilor de vot
1 Noiembrie

Candidata Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS) la șefia țării, Maia Sandu, după închiderea secțiilor de votare, a vorbit despre mai multe acțiuni de fraudare a scrutinului electoral care a avut loc astăzi – 1 noiembrie, informează CURENTUL.

„Am văzut mai multe încercări de fraudare a alegerilor: au fost aduși mai mulți cetățeni la vot, au fost tentative de a plăti alegătorii. Am depus peste 300 de sesizări la inspectoratele de poliție raionale privind cazurile de transport a alegătorilor”, a declarant Sandu.

Totodată, candidata a enumerate și alte acțiuni: „Ce ține de cazurile de exprimare a votului pentru un anumit candidat, am sesizat Procuratura Anticorupție. Totodată, s-a constatat că în mai multe raioane, dar și Chișinău, a fost schimbat locul în care oamenii votează – au fost sesizate consiliile de circumscripție, dar și Comisia Electorală Centrală. Cu privire la utilizarea resurselor administrative – implicarea pădurarilor, a personalului din conducerea penitenciarelor, am depus sesizări atât la Inspectoratul General al Poliției, cât și la Procuratură”.

În același timp, Sandu a venit cu un mesaj către cetățeni: „Vă mulțumim frumos pentru că ați mers astăzi la vot. Oameni dragi din diasporă, dumneavoastră astăzi ați fost uimitori. Este o mobilizare extraordinară, un model de activism civic”, a conchis Sandu.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților