[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: „Ultimele „realizări” reorientează politica Chișinăului de la reintegrare la (con)federalizare”
25 Iunie

Președintele Asociației pentru Politică Externă (APE), Victor Chirilă, consideră că progresele pentru soluționarea problemelor cu care se confruntă locuitorii celor două maluri ale Nistrului pot fi posibile, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, Victor Chirilă menționează că aceste progrese trebuie menținute în concordanță cu obiectivul de reintegrare a țării.

„„Progrese” sunt posibile, însă, trebuie să ne întrebăm în ce măsură aceste “realizări” vor fi în concordanță cu obiectivul nostru de reintegrare a țării, astfel încât sa construim un stat unit și funcțional. Din punctul meu de vedere, ultimele “realizări” sunt, mai degrabă, bune pentru PR în capitalele europene. În realitate, însă, ele reorientează politica Chișinăului de la reintegrare la (con)federalizare, iar acest lucru contravine Legii din 22 Iulie 2005 cu privire la prevederile de bază ale statutului juridic special al localităţilor din stânga Nistrului (Transnistria)”, a spus Victor Chirilă.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților