[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Patentarii consideră soluția propusă privind indemnizația unică 2 775 de lei o bătaie de joc
6 Mai

Vicepreședintele Parlamentului, liderul fracțiunii Platforma DA, Alexandru Slusari, în cadrul unor declarații pentru presă, a anunțat că, probabil, în scurt timp deținătorii de patente vor organiza un protest masiv, informează CURENTUL.

„Am de transmis un mesaj, care a venit de la mai mulți patentari, care consideră soluția propusă privind indemnizația unică 2 775 de lei pentru toți patentarii, care au suferit în urma închiderii piețelor, o bătaie de joc. Piețele au fost închise începând cu mijlocul lunii martie, 2 luni nu au funcționat și nu se știe dacă vor fi deschise după 15 mai. Două luni deținătorii de patente nu au avut posibilitatea să comercializeze marfa. Ei au rămas la limita existenței”, a comunicat Slusari.

„Eu nu exclud că foarte curând, peste câteva zile, noi vom vedea o revoltă, un protest masiv al patentarilor care vor veni din toate colțurile. Sunt peste 14 mii de patentari. Ei nu înțeleg de ce au dreptul la o singură îndemnizație lunară, pe când ei regular au achitat fondul social, de 2 luni nu lucrează și nu beneficiază de un sprijin lunar. Pentru ei este o insultă. Dacă acest mesaj nu va fi auzit, probabil că guvernarea îi va auzi peste ceva timp pe mii de patentari”, a conchis Slusari.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților