[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Mihai Popșoi nu a avut o carieră notabilă în domeniul diplomației. Numirea lui ar putea afecta relațiile externe ale Republicii Moldova
30 Ianuarie

Numirea lui Mihai Popșoi în funcția de Ministru al Afacerilor Externe ar putea afecta relațiile externe ale Republicii Moldova. Declarația a fost făcută de deputatul Vasile Bolea, informează CURENTUL.

În primul rând – a spus el – “Mihai Popșoi nu a avut o carieră notabilă în domeniul diplomației sau al afacerilor externe, ceea ce ridică întrebarea evidentă: de ce a fost ales pentru această poziție?”.

“Diplomația este un domeniu de activitate extrem de important pentru un stat și este imperativ să avem lideri cu experiență și cunoștințe solide în relațiile internaționale, astfel încât să putem reprezenta interesele țării noastre la cel mai înalt nivel.

Această numire ar putea afecta relațiile externe ale Republicii Moldova. Cu un ministru care nu are o experiență în diplomație, există riscul ca imaginea țării să fie compromisă și să se creeze dificultăți în menținerea și dezvoltarea relațiilor bilaterale și multilaterale”, a subliniat politicianul.

Vasile Bolea a mai spus că, cetățenii deja au înțeles că PAS are o mare lipsă de cadre competente, dar acest lucru nu înseamnă că trebuie să ne batem jocul de viitorul Republicii Moldova și să numim în funcții oameni incompetenți.

“Cei care beneficiază de sprijin într-o anumită măsură din partea societății aleg să se distanțeze, conștientizând că Partidul Acțiune și Solidaritate este o navă care se scufundă. Dacă nu faceți față și nu aveți cadre – depuneți-vă demisia. E atât de simplu!”, a conchis deputatul.

Inapoi la arhiva noutaților