[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Locuitorii din Găgăuzia consideră că nu sînt schimbări în urma activității deputaților din Adunarea Populară
5 Octombrie

Locuitorii din UTA Găgăuzia sunt nemulțumiți de activitatea deputaților din Adunarea Populară. La aceasta concluzie s-a ajuns în urma efectuării unui sondaj de către Asociaţia Obștească Piligrim-Demo, informează CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, directorul executiv al Asociaţiei, Mihail Sirkeli, a spus că majoritatea participanților la sondaj nu înțeleg în ce constă activitatea Adunării Populare.

„Intervievaţii apreciază negativ activitatea acestui organ şi afirmă că nimic nu se schimbă prin acțiunile deputaților. Locuitorii mai spun că deputații din Adunare activează pentru realizarea propriilor interese. De asemenea, potrivit lor, deputații nu au nici comunicare suficientă cu cetățenii”, a declarat el.

Sirkeli a menționat că respondenții susțin că alegerile în Adunarea Populară a Găgăuziei, care vor avea loc pe 20 noiembrie, vor fi similare cu anterioarele.

Potrivit sondajului, cele mai mari probleme cu care se confruntă locuitorii din UTA Găgăuzia sunt creşterea preţurilor, lipsa locurilor de muncă, migraţia şi birocrația. „Locuitorii regiunii așteaptă că deputații din noua legislatură vor soluționa aceste probleme”, a explicat el.

Totodată, Sirkeli a recomandat viitorilor legislatori să țină cont de dorințele și sugestiile locuitorilor din regiune și să propună modele de dezvoltare a Găgăuziei.

Studiul mai arată că nivelul de informare a populaţiei despre rezultatele activităţii Adunării Populare este redus. În acest sens, Asociația va desfășura acțiuni pentru creșterea nivelului de informare în rîndul cetățenilor.

Precizăm că, sondajul a fost realizat de Asociaţia Piligrim-Demo, cu suportul Statelor Unite ale Americii. În cadrul studiului au participat aproximativ 70 de persoane din localităţi rurale şi urbane, cu vârsta curpinsă între 19-63 de ani.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților