[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Dacă prezența la urnele de vot va fi sub 60% – șansele Maiei Sandu sunt foarte mici 
9 Noiembrie

„Dacă Statele Unite ale Americii se află astăzi la începutul unei ere noi, atunci există posibilitate ca și în Republica Moldova să aibă loc un nou început, care se va accentua mai bine după alegerile prezidențiale din data de 13 noiembrie. De această părere este Mihai Gribincea, ambasadorul Republicii Moldova în România, informează CURENTUL.

 În cadrul unei conferințe de presă organizată de către Fundația Titulescu, Ambasadorul Republicii Moldova în România, Mihai Gribincea, a declarat că alegerile  prezidențiale, care urmează să aibă loc, au o miză foarte mare  pentru țară.

„Mă gîndesc la faptul că, chiar dacă unii candidați, precum Maia Sandu, au încercat să spună în această campanie că alegerile din RM nu au un caracter geopolitic, se va vedea aceasta dacă, ferească Dumnezeu, Dodon va învinge alegerile de prezidențiale.  Este clar că aceste alegeri au o miză foarte mare pentru RM. Este destul să ne uităm la discursul care pînă în  prezent l-a folosit  candidatul Igor Dodon, care aparține forțelor pro-ruse din RM, care susține un regim asemănător cu cel al Rusiei și, totodată, propune federalizarea țării și optează  pentru păstrarea prezenței militare ruse, etc.”, a declarat el.

De asemenea, Gribincea a subliniat că victoria lui Igor Dodon va duce la înrăutățirea  relației dintre România și Moldova și că  trebuie să  optăm  pentru continuarea parcursului european al țării.

„Este cunoscut că, Igor Dodon  este un adept al moldovenismului și va conduce la  înrăutățirea relației  cu România,  plus, nefiind Președinte, el deja a reușit să provoace un scandal diplomatic între RM și Ucraina. În calitate de cetățean al Republicii Moldova, îmi doresc ca țara noastră să-și continue parcursul european,  dar, totodată, din start o văd pe Maia Sandu ca un candidat perdant – nu cred că este bătută în cuie această concluzie, cred că, încă are șanse, dar aceste șanse trebuie să fie valorificate. Singura șansă ca Maia Sandu să cîștige este prezența masivă la vot a cetățenilor. Dacă prezența la urnele de vot va fi sub 60% – șansele  ei sunt foarte mici pentru a cîștiga turul II”, a mai adăugat el.

Totodată, Ambasadorul Republicii Moldova în România a îndemnat cetățenii Republicii Moldova să iasă la vot pe data de 13 noiembrie, anul curent.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților