[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Cel mai bine va fi dacă domnul Gaibu prompt va depune cerere de demisie. Dacă dânsul s-a lipit de acest fotoliu…
25 Mai

Fostul deputat Alexandru Slusari spune că explicațiile ministrului Economiei, Sergiu Gaibu, cu privire la dosarul penal în care a fost vizat, sunt ridicole și el trebuie să fie demis cât mai urgent, informează CURENTUL.

Slusari spune că a auzit despre faptul că dosarul penal a fost pornit la comanda lui Plahotniuc și legat de faptul că Gaibu a fost în comisia de selectare a noului șef al Băncii Naționale.

„Vă rog, citiți documentul atașat. Ancheta penală a fost demarată în iunie 2013. În acea perioada, apropo, Plahotniuc încă era departe de controlul total asupra justiției. Dar apare cea mai importantă întrebare. Cu ce încurca în anul 2013 marele „expert” și director executiv BCR Gaibu lui Plahotniuc? Vă amintiți ceva dezvăluiri și ieșiri publice din partea dânsului ? Din contra, după 2014 el deseori apărea la posturi de televiziune ale oligarhului. Pe linia unui proiect internațional a consultat pe prim-ministru Gaburici în februarie-aprilie 2015. Nu am văzut poziția activă a lui domnul Gaibu în cadrul mișcării de proteste și rezistență în perioada 2015-2019.

Ceea ce este adevărat, că dosarul penal pe acest caz de spălare de bani a fost închis de un procuror de buzunar al lui Plahotniuc, actualul avocat lui Șor, exact DUPĂ crearea comisiei de selectare a Guvernatoruluii Băncii Naționale, în care domnul Gaibu a fost inclus pe data de 6 octombrie 2015, având încă statut de bănuit. Totul a trecut cum trebuie pentru Plahotniuc și domnul Gaibu a contribuit la selectarea domnului Cioclea în calitate de șef al BNM.

Atrageți atenție la faptul că domnul Gaibu în cadrul anchetei a refuzat să facă declarații (pag. 1, ultimul alineat), precum și la motivul clasării dosarului penal în legătură că NU A FOST CONSTATAT PREJUDICIU pentru Banca Comercială Română (pag. 2., alin. 7). A fost utilizat exact argumentul lui Platon, care a spălat prin băncile Moldovei împreună cu Plahotniuc și Șor minimum 22 mlrd. dolari.

Totodată, la momentul formării noului Guvern domnul Gaibu nu știu de ce nu a informat nici pe societate și nici pe deputații PAS despre  „lupta” sa eroică cu Plahotniuc în 2013 și existența unui dosar penal. Victimizarea penibilă a apărut imediat după ce a ieșit la suprafața informația despre trecutul „glorios” al ministrului adoptării la scumpiri.

Cel mai bine dacă domnul Gaibu prompt să depună cerere de demisie. Dacă dânsul s-a lipit de acest fotoliu, atunci e nevoie de intervenția urgentă a prim-ministrei sau a deputaților. Dincolo că acest ministru este un teoretician, rupt de realități, dânsul a demonstrat netransparența crasă și a mințit societatea”, spune Slusari.

1

2

3

4

Inapoi la arhiva noutaților