[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: Blocul PSRM-PCRM are stăpân – Vladimir Plahotniuc
13 Mai

Expertul comunității WatchDog.md, Valeriu Pașa, consideră că „stăpânul” blocului c are va fi creat de socialiști și comuniști este fostul lider al democraților – Vladimir Plahotniuc, transmite CURENTUL.

În cadrul unui interviu pentru Radio Europa Liberă, Valeriu Pașa a făcut referință la declarațiile publice făcute de liderii celor două formațiuni – Vladimir Voronin și Igor Dodon.

„…El este stăpânul blocului, el este nașul, tatăl, mama și tot ce înseamnă să conducă acest bloc și eu fac referință la acele declarații publice făcute de Vladimir Voronin, la o anumită etapă, și de Igor Dodon. Igor Dodon a declarat că Vladimir Voronin este subordonat lui Plahotniuc și-i tremurau pantalonii. Și eu îl cred pe Igor Dodon. Vladimir Voronin a declarat că Igor Dodon a fost creatura lui Plahotniuc, i s-a vândut și Plahotniuc îl controlează și eu sută la sută dau crezare cuvintelor dlui Voronin. Eu îi cred pe ambii, și asta explică foarte logic cum a apărut acest bloc. Și bine, haideți să nu fim naivi, uitați-vă la comportamentul lui Vladimir Voronin în ultimii ani. Da, a făcut declarații. Eu sunt sută la sută sigur că în interiorul PCRM-ului sunt oameni care s-au opus sincer regimului Plahotniuc, numai că cu voie de la poliție, cum se spune peste Prut, a fost această opoziție”, spune Valeriu Pașa.

De asemenea, expertul a mai făcut referință și la acțiunile celor doi lideri:

„De fiecare dată când Vladimir Plahotniuc a avut nevoie de ajutorul lui Voronin, ăsta a sărit. În 2016, a ieșit Voronin și l-a susținut pe Igor Dodon, în 2019 au făcut non-combat, participând în alegeri, pentru că lui Plahotniuc nu-i convenea să ia PSRM-ul toată stânga; la alegerile locale în Chișinău, în 2019, comuniștii au făcut non-combat pentru Ion Ceban; în 2020 la prezidențiale – vă aduceți aminte ce declara vara Vladimir Voronin? –, el dădea de înțeles că va participa în alegeri, chiar dacă ele sunt neconstituționale, în percepția lui, și va candida pentru funcția de președinte. Atunci când Plahotniuc și Dodon se băteau în parlament, cum au dat la pace în iulie 2020, atunci când a avut loc acea tentativă imitativ-prăvălită, chipurile, s-au îmbolnăvit deputații Partidului „Șor”, imediat după asta, Vladimir Voronin s-a răzgândit să participe la prezidențiale, în felul acesta, în mod evident, ajutându-l pe Igor Dodon? Deci, nu suntem naivi, nu?””, mai spune Pașa.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților