[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarație: „Ana Guțu și Anatol Șalaru au toate șansele să acceadă în viitorul Parlament!”
16 Iunie

Ex-ministrul Apărării, Vitalie Marinuța, susține că doar prin unificarea tuturor forțelor unioniste se va putea accede în viitorul Parlament, informează CURENTUL.

Solicitat de către reporterul nostru și întrebat ce părere are despre crearea Partidului Unității Naționale condus de Anatol Șalaru, ex-ministru al Apărării, ex-vicepreședinte al Partidului Liberal, Marinuța consideră că formațiunea e una de perspectivă.

„Unificarea tuturor forțelor unioniste este o necesitate despre care se vorbește foarte mult și foarte demult. Mai puțin se face, din păcate. Doar uniți se va putea accede în viitorul Parlament și de promovat eficient dezideratele a 20% din populația Republicii Moldova legate de reunirea cu România. Salut această acțiune de unire a forțelor și sper să le ajungă curaj și maturitate politică și altor formațiuni declarate unioniste de a susține acest proiect. Personal nu am afiliere politică. Nu sunt membru al nici unui partid și pentru moment nu sunt implicat în politică, dar voi susține cauza unionistă așa cum am făcut-o mereu”, spune el.

Despre unirea forțelor comune dintre Ana Guțu, ex-deputat PL, ex-lider al formațiunii „Dreapta” și Anatol Șalaru, a accentuat că respectă această acțiune comună.

„Cred că domnul Anatol Șalaru și doamna Ana Guțu au capacitățile necesare de a dezvolta această formațiune politică și au toate șansele de a accede în viitorul Legislativ. Sper să țină cont de experiența din cadrul Partidului Liberal și să valorifice capitalul uman mult mai bine decât o făcea domnul Mihai Ghimpu. Eu cred în necesitatea dezvoltării partidelor politice și în sistemul proporțional electoral. Partidele politice sănătoase, bazate pe doctrine și care aparțin oamenilor, nu liderilor săi așa cum e în Republica Moldova, sunt acea forță motrice care poate contribui la dezvoltarea societății”, a precizat Marinuța.

Anastasia Borta

Inapoi la arhiva noutaților