[ X ]
[ X ]
[ X ]
Declarația administrației celui mai mare parc cultural-familial din Republica Moldova, „OrheiLand”
5 Iulie

Administrația celui mai mare parc cultural-familial din Republica Moldova, “OrheiLand”, condamnă și califică drept nefondate afirmațiile conținute într-un comunicat al Agenției Naționale pentru Sănătate Publică (ANSP), considerâdu-le drept politice și care induc în eroare cetățenii țării.

Administrația “OrheiLand” reiterează că de la începutul sezonului estival, la 1 iunie, pe teritoriul parcului sunt luate cele mai stricte măsuri în vederea securității vizitatorilor și respectării normelor sanitar-epidemiologice, iar personalul care a fost suplimentat, este bine instruit și pregătit.

„Putem afirma cu tărie că “OrheiLand” este în prezent una dintre cele mai sigure locații din Republica Moldova pentru vizitatori, incomparabil mai bine asigurată cu mijloace de protecție și unde se respectă regulile, în comparație cu alte spații de agrement din Chișinău, precum Grădina Zoologică sau parcurile, unde, toată țara a văzut, nu este respectată nicio normă și pot deveni adevărate focare de infecție.

Și afirmațiile despre majorarea numărului de cazuri de COVID-19 în raionul Orhei sunt menite să inducă populația în eroare. Or, datele statistice nu arată o creștere deosebită în Orhei în comparație cu alte raioane. Din contra, datele arată un număr foarte mic de copii îmbolnăviți. Ceea ce este îmbucurător, dar, în același timp, demonstrează că “OrheiLand” nu este o sursă de infectare. Iar cei care într-adevăr prezintă pericol pentru contaminarea populației sunt polițiștii care stau cu zecile pe teritoriul parcului, în contextul în care un sfert din angajații IP Orhei sunt infectați cu COVID-19.

Calificăm comunicatul ANSP drept unul făcut la comandă politică, la fel ca multe alte acțiuni ale autorităților centrale ale Republicii Moldova, precum tergiversarea neîntemeiată a eliberării autorizațiilor necesare, interzicerea activității “OrheiLand” în baza unei hotărâri îndoielnice și care nu intrase în vigoare.

În aceste condiții, solicităm autorităților statului să înceteze atacurile asupra “OrheiLand” și să nu împiedice cetățenii Republicii Moldova să-și organizeze cel puțin această distracție organizată, în condițiile în care, din cauza gestionării proaste a situației pandemice, cetățenii moldoveni sunt practic interziși de toate destinațiile turistice europene”, menționează administrația Orheiland.

Cristina Pendea 

Inapoi la arhiva noutaților