[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizie la Bruxelles între Boris Foca și Dongkui Fang: Organizarea Forumului de afaceri Moldova-China la Chișinău
10 Iulie
Președintele Camerei de Comerț și Industrie Moldova-China, Boris Foca a avut la Bruxelles o întrevedere cu Secretarul General al Camerei de Comerț al Chinei în Uniunea Europeană, Dongkui Fang. Într-o postare pe facebook, Boris Foca a spus că, în fiecare stat european există cameră bilaterală de comerț, precum China – Bruxelles, China – France, China – Italia etc., iar tóate în comun constituie Camera de Comerț a Chinei în Uniunea Europeană.
Noi suntem foarte cointeresați într-un parteneriat cu această structură ca prin ea am avea acces la toate Camerele bilaterale chineze europene și prin acestea, respectiv, avem acces la companiile chineze din Uniunea Europeană. Mai mult, investițiile în Republica Moldova vor începe în curînd după ce v-om purta discuții cel puțin cu cei mai mari jucători chinezi în UE, a spus Foca.
El a precizat că, urmează a fi organizată o vizită de lucru în R. Moldova a companiilor chineze prezente pe în piața europeană. Lucrăm să organizăm un forum de afaceri Moldova – China. Avem ca de fiecare dată, vești foarte bune pentru Mediul de afaceri din Republica Moldova. The Bridge to The future !, a mai spus Boris Foca. Precizăm că, Camera de Comerț și Industrie Moldova-China invită moldovenii să participe la expoziția Intertraffic din Shanghai, China, care va avea loc în perioada 24-26 iulie 2023 și la cea de-a 15-a ediție a Expoziției Internaționale de Energie Verde care va avea loc în perioada 8-10 august în orașul Guangzhou din China.
Inapoi la arhiva noutaților