[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizia Curții de Arbitraj Sportiv privind recursul depus de Federația de Taekwondo împotriva CNOS
5 Octombrie

Comitetul Național Olimpic și Sportiv din Republica Moldova aduce la cunoștința membrilor CNOS, familiei olimpice, comunității sportive că la 3 octombrie 2018 a fost adoptată decizia Curții de Arbitraj Sportiv din Lausanne cu privire la recursul depus de Federația de Taekwondo din Republica Moldova pe data 9 Noiembrie 2017 împotriva deciziei emise de Adunarea Generală a Comitetului Național Olimpic și Sportiv din 19 Octombrie 2017.

Astfel, este pus punctul final în cazul atacurilor nefondate ale Federației Naționale de Taekwondo la adresa CNOS.

Prin această hotărâre, dar și cea anterioară, din 9 octombrie 2017, Curtea de Arbitraj Sportiv din Lausanne, apreciază drept absolut legale acțiunile CNOS și confirmă că atât decizia Comitetului Executiv CNOS din 9 martie 2017, cât și hotărârea Adunării Generale din 19 octombrie 2017, au fost adoptate în strictă conformitate cu prevederile Statului CNOS și ale Cartei Olimpice.

CNOS acuză poziția conducerii Federației Naționale de Taekwondo, în persoana președintelui Igor Iuzefovici, pentru refuzul de a colabora cu forul olimpic și de a adopta măsuri de îmbunătățire a situației în cadrul Federației. Concomitent, CNOS face apel către membrii Federației de Taekwondo, antrenori, sportivi de performanță să se pătrundă de responsabilitatea care le revine, urmare a celor două decizii emise de Curtea de Arbitraj Sportiv din Lausanne pe marginea acestui caz.

CNOS a informat Federația Mondială de Taekwondo despre decizia Curții de Arbitraj Sportiv din 3 octombrie 2018.

„Vom continua să sprijinim eforturile antrenorilor și sportivilor care au fost marginalizați, ignorați, de către conducerea Federației și care, în ciuda acestor abordări, ne reprezintă cu succes țara pe arena internațională.

Fiind conștienți că în cadrul Federației Moldovenești de Taekwondo activează specialiști de înaltă calificare, devotați probei sportive și adevărați patrioți ai țării noastre, ne exprimăm convingerea că eforturile noastre comune se vor solda cu redresarea activității Federației în spiritul normelor statutare”, se spune într-un comunicat de presă al CNOS.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților