[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizia Curții de Apel în privința judecătorului din cadrul Judecătoriei Drochia, condamnat pentru acte de corupție
18 Aprilie

Procuratura anticorupție informează că prin decizia Culții de Apel Bălți, din data de 16.04.2019, apelurile judecătorului din cadrul Judecătoriei Drochia și ale avocatului său au fost respinse, transmite CURENTUL.

În schimb a fost admis apelul procurorului care a prezentat acuzarea de stat, în ceea ce privește măsurile asiguratorii, pronunțându-se o nouă hotărâre. Astfel, în temeiul art. 106 Cod penal, s-a confiscat în contul statului suma de 6400 Euro, bani ce reprezintă bunurile rezultate din infracțiune. Totodată a fost menținut sechestrul pe bunurile ridicate de la inculpat în valoare de 2600 dolari SUA și 1150 Euro.

În rest, sentința a rămas fără modificări și reținerea inculpatului. Termenul pedepsei va fi calculat din momentul reținerii la expirarea tuturor căilor de atac.

Decizia este executorie, cu posibilitatea de a fi contestată cu recurs la Curtea Supremă de Justiție.

Amintim că judecătorul din cadrul Judecătoriei Drochia a fost condamnat la 7 ani închisoare, amendat cu 160 mii de lei şi privat de dreptul de a ocupa anumite funcţii publice timp de 10 ani. Verdictul a fost dictat după ce Procuratura Anticorupţie a demonstrat vinovăţia acestuia de comiterea infracţiunii de corupere pasivă.

Respectivul magistrat a fost reţinut în primăvara anului 2016, după ce Procurorul General a primit acordul Consiliului Superior al Magistraturii la efectuarea percheziţiilor domiciliului, automobilului, biroului de serviciu, percheziţiei corporale şi reţinerii respectivului judecător.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților