[ X ]
[ X ]
[ X ]
Decizia CSJ: Inna Popenco – exclusă! „Este o adevărată samovolnicie a puterii”
22 Octombrie

Curtea Supremă de Justiție a decis să lase în vigoare decizia Curții de Apel prin care Innei Popenco, candidat la funcția de Președinte din partea partdului Șor, a fost exclusă din cursa electorală la solicitarea CEC, informează CURENTUL.

Comisia Electorală Centrală a solicitat excluderea din cursă a Innei Popenco ca umare a sesizărilor candidaților Silvia Radu și Igor Dodon.

Astăzi, CSJ a început la ora 14.00, examinarea recursului. Tot atunci, în preajma sediului CSJ, mai mulți susținători ai candidatului Partidului Șor au organizat o acțiune de protest în semn de susținere față de Inna Popenco.

Inna Popenco spune că este indignată de faptul că instituția judecătorească tărăgănează să facă dreptate în cazul ei.

“Faptul că s-a ajuns până aici este o adevărată samovolnicie a puterii, care își apără candidații – Igor Dodon, Maia Sandu, Marian Lupu, fiindu-le frică de creșterea popularității noastre și a faptelor noastre bune! Actualul regim vrea să-mi încalce drepturile în calitate de candidat și asta nu va rămâne fără consecințe. La aceste alegeri, noi vedem implicarea forțelor străine – americane, europene, ruse, române, care vor să ia sub control Moldova. Pe mine vor să mă excludă din cursă, fiindcă eu sunt împotriva tuturor acestora. Eu vreau să reprezint interesele cetățenilor Republicii Moldova, dar nu să semăn conflicte geopolitice”, spune politician.

Popenco mai spune că, discutând, prin intermediul avocaților, cu liderul partidului, Ilan Șor, au decis să se consulte cu oamenii.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților