[ X ]
[ X ]
[ X ]
De Ziua Memoriei vor fi organizate mai multe activități educaționale și culturale
2 Martie

În contextul Zilei Memoriei dedicată comemorării celor căzuți în conflictul armat din 1992 pentru apărarea integrității și independenței Republicii Moldova și a victimelor acestui conflict, Ministerul Educației, Culturii și Cercetării, în colaborare cu instituțiile din subordine, organizează astăzi, 2 martie, mai multe activități educaționale și culturale, transmite CURENTUL.

Astfel, în mai multe instituții de învățământ din țară sunt organizate lecții online cu participarea veteranilor conflictului armat din 1992 și alte activități consacrate Zilei Memoriei.

Totodată, Centrul Național al Cinematografiei va difuza pe pagina de Facebook a instituției filmul „Resentiment”, producția cinematografică reflectă perioada anilor 1990, inclusiv evenimentele tragice de pe Nistru și documentarul „Masacrul inocenților sau cronica unui război uitat”.

De asemenea, pe pagina web www.cnc.md va fi publicat un interviu la distanță realizat cu producătoarea lung metrajului „Resentiment”, Natalia Shaufert, autoarea filmului de ficțiune, care povestește despre procesul de lucru a echipei de creație.

Menționăm că Guvernul Republicii Moldova organizează mai multe acțiuni dedicate Zilei Memoriei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților