[ X ]
[ X ]
[ X ]
De Ziua Independenței, în Orhei se va desfășura Marșul Patrioților Moldovei – „Pentru Patrie”
17 August

De Ziua Independenței Republicii Moldova, la 27 august, în Orhei va avea loc Marșul Patrioților, denumit „Pentru Patrie”, transmite CURENTUL.

Participanții la marș vor spune un „DA” ferm pentru renașterea Moldovei. „Noi iubim Moldova și suntem gata să ne dăm viața pentru țara noastră. Ținem minte învățăturile foștilor conducători. Credem în noi și în țara noastră. Știm cu exactitate că putem construi o țară cu un viitor prosper”, se spune în filmulețul postat care anunță marele eveniment.

Se presupune că la marș vor fi prezenți câteva zeci de mii de oameni, care urmează să adopte o rezoluție consacrată independenței Republicii Moldova și viitorului țării.

„Ajunge să ne plângem pe soartă și să ne umilim. Ajunge să cerem. Patriotismul este o mândrie. Nu putem ceda”, se mai arată în anunțul despre marele marș al patrioților.

În ultimii trei ani, orașul Orhei a demonstrat că poate fi un exemplu al dezvoltării infrastructurii pentru întreaga țară. Aici au fost construite drumuri, au fost reabilitate curțile blocurilor de locuit și a fost instalat iluminatul stradal. De asemenea, în Orhei a fost construit cel mai mare Centru cultural-familial ”OrheiLand”, pe teritoriul căruia sunt implementate zeci de proiecte sociale și sunt organizate acțiuni culturale.

Primarul de Orhei, Ilan Șor, a declarat în nenumărate rânduri că municipiul Orhei va deveni un exemplu pentru întreaga țară privind schimbările pozitive pentru întreaga Moldovă.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților