[ X ]
[ X ]
[ X ]
Dispoziție semnată de șeful Poliției de Frontieră ce vizează ghișeele de control de la aeroport. Iată ce schimbări se fac!
17 Septembrie

Șeful Poliției de Frontieră, Rosian Vasiloi, a dispus schimbarea calculatoarelor la care lucrează angajații Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău, informează CURENTUL.

Vasiloi, într-o postare pe o rețea de socializare, reiterează că, crearea condițiilor favorabile și moderne la locul de muncă, inclusiv ajustarea proceselor la standardele internaționale, rămân o prioritate pentru el, dar și pentru Poliția de Frontieră, per general.

„Din păcate și o recunosc, sunt încă subdiviziuni de frontieră, în special punctele de trecere a frontierei, care activează cu tehnica de calcul, depășită de timp și cu siguranță nu face față ultimelor inovații din lumea tehnologiei informaționale. Altfel spus, atât timp cât la dotarea instituției sunt semnalate neajunsuri și mai mult că acestea reprezintă un impediment în activitatea cotidiană a polițistului de frontieră, dar și la eficacitatea muncii sale, nicidecum nu putem vorbi de o dezvoltare instituțională. Aici, am să repet una din ideile expuse și acum două luni, sunt în Poliția de Frontieră doar pentru a face schimbarea spre bine, unde polițistul de frontieră să aibă capacitate să ofere servicii de calitate, iar cetățeanul să-și înrădăcineze încrederea față noi, față de ceea ce facem pentru țară, pentru neam”, a declarat oficialul.

Șeful Poliției de Frontieră a spus că schimbarea calculatoarelor la care lucrează angajații Poliției de Frontieră din Aeroportul Internațional Chișinău vine și ca urmare a unei evaluări pe intern a activității de frontieră.

„Astfel, 25 de calculatoare în următoarele zile vor fi instalate în ghișeele de control al documentelor și în birourile de lucru din subdiviziunea în cauză. E puțin??? zic că nu, e încă un pas spre modernizare. De ce Aeroportul Chișinău??? un motiv ar fi tehnica învechită, fiind printre ele și cele de pe timpul lui ”Papură Vodă”, iar în condițiile când numărul de călători este în creștere și se necesită instalarea unor noi programe, atunci chiar era problemă. Au fost cazuri când ceda tehnica sau situații când cu dificultate avea loc procesarea datelor din pașapoarte, în aceste condiții timpul de așteptare la controlul trecerii frontierei creștea, iar ca rezultat apărea nemulțumirea călătorilor”, a subliniat Vasiloi.

De asemenea, el a precizat că „în total au fost achiziționate 37 de calculatoare, în sumă de 683 mii lei, bani alocați din bugetul de stat”.

„Acțiunea dată este una din șirul propunerilor de îmbunătățire a infrastructurii Poliției de Frontieră, dar și de sporire a capacităților angajaților. Multe din aceste propuneri vor ”prinde viață” chiar în timpul apropiat”, a conchis șeful Poliției de Frontieră.

Cristina Gurez

70536784_2189058794726868_1705200495817129984_n 70163824_447041699241412_1307192602415595520_n

Inapoi la arhiva noutaților