[ X ]
[ X ]
[ X ]
De luni taxatorii revin la muncă. Ce alte decizii a anunțat primarul capitalei
1 Mai

Astăzi a avut o nouă ședință a Comisiei Situații Excepționale la nivel de municipalitate, unde s-au luat mai multe decizii. Despre aceasta anunță Ion Ceban, primarul municipiului Chișinău, transmite CURENTUL.

„Pentru început, mulțumesc celor care au stat acasă și au respectat recomandările autorităților.

În această ordine de idei, în condițiile în care sunt ridicate mai multe restricții, rog locuitorii capitalei să respecte regulile atunci când sunt pe stradă, în transportul public, în magazine sau în alte locuri aglomerate.

Astfel:
• De luni, transportul public revine la normal, iar taxatori la muncă. Există reguli, care trebuie să fie respectate cu strictețe. Toți pasagerii sunt obligați să poarte măști medicinale/confecționate manual sau materiale reutilizabile (fulare, eșarfe, alte articole vestimentare).

• Solicit ca angajatorii să scoată la locul de muncă personalul strict necesar, iar cel care să muncească de acasă, să o facă.

• Se reia comerțul cu amănuntul a tuturor tipurilor de mărfuri prin unitățile comerciale Excepție fac doar cele amplasate în piețe sau centre comerciale. Precizez, piețele nu se deschid, inclusiv cele auto.

• De asemenea, unitățile de alimentație publică pot să reia activitatea comercială doar prin comercializarea produselor la pachet și regim de catering. Aici se includ și gheretele, unitățile care comercializează produse la geam.

Informez că fiecare caz în parte, când suntem informați că cineva dintre medici, sau angajați sunt infectați, se iau măsurile necesare și se intervine prompt. Toți sunt testați și li se oferă maximă grijă.

Rog ca toți locuitorii să fie înțelegători și să conștientizeze riscurile și doar cu eforturi comune vom reuși”, a comunicat edilul.

Cristina Gurez

Inapoi la arhiva noutaților