[ X ]
[ X ]
[ X ]
De ce persoanele care vin de peste hotare nu sunt monitorizate cu privire la izolarea la domiciliu? MSMPS a răspuns!
10 August

Ministerul Sănătății, Muncii și Protecției Sociale (MSMPS) anunță că, până la ziua de astăzi, în Republica Moldova au fost înregistrate 27 660 cazuri de Coronavirus, dintre care 19 465 persoane s-au vindecat, informează CURENTUL.

Totodată, numărul total al deceselor reprezintă 848. La fel, la acest moment, 442 persoane se află în stare gravă.

Potrivit ultimelor date, în regiunile de nord a țării se înregistrează o creștere a cazurilor de infecție, precum și în municipiul Chișinău. „Jumătate din cazuri, practic, au fost înregistrate în municipiul Chișinău”, au precizat reprezentanții Ministerului.

În același timp, 229 de femei însărcinate au fost infectate. Ce ține de personalul medical infectat, numărul acestora a ajuns la 3 531.

La întrebarea de ce persoanele care vin de peste hotare nu sunt monitorizate cu privire la izolarea la domiciliu, reprezentanții Ministerului au declarat: „Foarte clar sunt evidențiate cazurile cu privire la cazurile de import. În plus, perioada de incubație este până la 14 zile. Poliția nu poate fi santinelă la persoanele care vin în țară. Este un proces anevoios de supraveghere. E clar că ține de responsabilitatea fiecăruia dintre noi”.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților