[ X ]
[ X ]
[ X ]
„De ce PAS? E foarte simplu” – Sergiu Litvinenco despre decizia de a se implica în activitățile PAS
29 Ianuarie

Membrul Biroului Permanent Național al Partidului Acțiune și Solidaritate (PAS), Sergiu Litvinenco, jurist de profesie, în cadrul unui interviu acordat pentru tribuna.md, a povestit de ce a decis să se implice în politică și anume în activitățile PAS, transmite CURENTUL.

Sergiu Litvinenco spune că anterior a colaborat cu echipa care a fost la Ministerul Educației când Maia Sandu a fost ministru.

„Nu știu dacă pot să zic că am venit în politică. Mai degrabă, m-am implicat în activitățile unui partid politic, de fapt, la început în activitățile unui grup de inițiativă informal, care avea în vedere să devină – și până la urmă a devenit – partid politic. De ce PAS? Răspunsul este foarte simplu. Eu am avut o colaborare foarte bună cu echipa care a fost la Ministerul Educației în mandatul Maiei Sandu. În momentul în care am fost invitat de aceste persoane să participăm la constituirea unei noi formațiuni politice, nu am ezitat nicio clipă în a accepta. În primul rând, deoarece cunosc foarte bine realizările acestor persoane, cunosc ce pot face și, poate cel mai important, sunt sigur de onestitatea și buna lor intenție. De asemenea, atunci – la sfârșitul lui 2015 – era o perioadă în care cu toții ne-am dat seama că actuala clasă politică, cu toate că a avut o șansă istorică de a duce Republica Moldova mai aproape de familia europeană, a eșuat lamentabil, fără nicio posibilitate de reabilitare”, a spus Sergiu Litvinenco.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților