[ X ]
[ X ]
[ X ]
De astăzi vor trăi la casa lor. Șase băieți ai Casei internat din Orhei vor trăi în „Locuința protejată”
15 Iunie

Dumitru, Ion, Sergiu, Alexandru, Ștefan și Vitalie de astăzi vor fi parte a societății și vor trăi la casa lor, după ce aproape toată viaţa și-au petrecut-o în Casa internat pentru copii (băieţi) cu deficienţe mintale din Orhei. În acest sens, Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei a deschis în orașul Orhei, un nou Serviciu social pentru persoanele cu dizabilități mintale– Locuința protejată, transmite CURENTUL.

Scopul serviciului este de a creşte gradul de independenţă şi autodeterminare al persoanelor cu dizabilităţi.

În Locuinţa protejată aceștia îşi vor forma abilităţi de gospodărit (prepararea hranei, spălarea veselei, spălarea şi sortarea hainelor, curăţirea spaţiului), de comunicare şi gestionare a resurselor financiare. Ei vor fi susținuți de trei persoane: psihopedagog, asistent social și lucrător social.

De asemenea, beneficiarii vor fi susţinuţi în identificarea unui loc de muncă precum şi în menţinerea acestuia, dată fiind nevoia de a contribui şi acoperi o parte din cheltuielile curente pentru întreţinerea serviciului.

Serviciul „Locuința protejată” a fost creat de Ministerul Muncii, Protecției Sociale și Familiei, în parteneriat cu autoritățile publice locale și din mijloacele financiare ale Casei internat pentru copii (băieţi) cu deficienţe mintale din Orhei.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților