[ X ]
[ X ]
[ X ]
De astăzi reîncepe procesul educațional în școli și universități. Ce trebuie să respecte elevii, profesorii, studenții și personalul instituțiilor
1 Septembrie

Copiii din întreaga țară de astăzi încep noul an școlar, care va fi unul mai deosebit față de ceilalți ani din cauza pandemiei COVID-19, transmite CURENTUL.

În primul rând, potrivit deciziei Comisiei Naționale Extraordinare de Sănătate Publică, astăzi nu se admite desfășurarea careurilor festive.

De asemenea, copiii vor respecta anumite restricții.

Atfel, în spațiile din incinta școlilor și universităților vor fi marcate benzi pentru a delimita distanța între persoane de cel puțin 1,5 metri.

Purtarea măştilor faciale de protecţie (cu acoperirea nasului şi a gurii) în cadrul instituţiei de învăţământ este obligatorie pentru personalul instituţiei de învăţământ. Ca măsură de prevenire şi control a infecţiei cu COVID-19 elevii și studenţii sunt încurajaţi să poarte masca de protecţie în situaţia în care nu poate fi respectată distanţa fizică sau la indicaţii medicale.

Zilnic, va fi efectut triajul epidemiologic a elevilor și studenţilor şi personalului la intrarea în instituţia de învăţământ.

Instituțiile de învățământ vor trebui să fie asigurate cu termometre, dezinfectanți și produse de igienă.

Totodată, Primăria Capitalei a lansat un regim special de circulație a troleibuzelor şi autobuzelor de rută destinate special pentru transportul copiilor. Astfel, cu titlu de pilotare, în intervalul orelor 06:50 – 09:00, fiecare al patrulea troleibuz de pe rutele nr. 8, 10, 22, 24 şi 25 va fi destinat exclusiv pentru transportarea copiilor şi a unui însoţitor (după caz) spre școli şi grădinițe. În cazul autobuzelor, conform unui orar prestabilit, se vor efectua modificări pentru rutele 5, 19, 23 şi 26.

Menționăm că studenții vor avea primele 2 săptămâni cursuri online.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților