[ X ]
[ X ]
[ X ]
De 3 luni e Președinte! Igor Dodon: „Am reușit multe lucruri”
23 Martie

Președintele Republicii Moldova, Igor Dodon, a amintit că, astăzi, se împlinesc 3 luni de la depunerea jurământului în calitate de șef al statului, informează CURENTUL.

Într-o postare pe o rețea de socializare, Igor Dodon a declarat că, în această scurtă perioadă, a reușit mai multe lucruri.

„Însă principalul – cetățenii Republicii Moldova au recăpătat încrederea în instituția prezidențială, pierdută după 2009. Am propus Parlamentului, societății noastre, numeroase inițiative legislative care, după părerea mea, urmau să fie adoptate în regim de urgență. Inițiative așteptate de marea majoritate a populației, inclusiv anularea legii miliardului și modificarea Constituției pentru a declanșa alegeri anticipate. Aceste inițiative au fost blocate sau ignorate de majoritatea parlamentară, controlată de Partidul Democrat”, a explicat șeful statului.

Potrivit lui Dodon, în aceste condiții, există, practic, o singură soluție – să se adreseze direct după suport poporului Republicii Moldova.

„Acest lucru îl vom face curând. Detalii – săptămâna viitoare, în cadrul conferinței de presă de totalizare a primelor 100 de zile de activitate”, a conchis Dodon.

Andriana Cheptine

Inapoi la arhiva noutaților