[ X ]
[ X ]
[ X ]
De 25 de ani membră a ONU: „În R. Moldova s-au făcut multe lucruri bune”
2 Martie

Republica Moldova marchează astăzi 25 de ani de la aderarea la Organizația Națiunilor Unite (ONU), transmite CURENTUL.

Bilanțul celor 25 de ani a fost făcut de către viceministrul de Externe, Lilian Darii și coordonatoarea rezidentă ONU Moldova, Dafina Gherceva, în cadrul unui club de presă.

Lilian Darii a menționat că de la aderarea R. Moldova la ONU în țară s-au făcut multe lucruri frumoase.

„Astăzi este o zi importantă. De la declararea independenței până la aderarea la ONU, pe 2 martie, R. Moldova a intrat oficial în rândul statelor independente. Devenind membru ONU nu a mai fost posibil ca cineva să conteste calitatea noastră de stat independent. ONU, prin intermediul PNUD, joacă un rol important în reglementarea conflictului transnistrean. ONU cooperează cu autoritățile locale și acum Guvernul are în față reforme importante ce țin de autonomia locală și financiară. În 25 de ani s-au făcut multe, dar știm că situația în mai multe domenii necesită eforturi continue”, a spus viceministrul.

Dafina Gherceva a menționat că, în acești 25 de ani de la aderare în Moldova, au fost susținute multe proiecte.

„Moldova a fost mereu activă în calitate de membră a ONU. Agenda noastră presupune implementarea mai multor proiecte în diferite domenii. Statutul R. Moldova la ONU i-a adus multe oportunități. Colaborarea noastră este activă și productivă pentru a realiza proiectele propuse pe agenda PNUD. Am acordat suport mai multor instituții de stat, am lucrat și cu CEC-ul, Biroul de Informații, diverse proiecte sociale pentru businessul mic și mijlociu, chiar și în zona de sud a țării și pe viitor avem încă multe de realizat”, a spus Dafina Gherceva.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților