[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cuțite, spray-uri lacrimogene, însemne distinctive pentru uniformele paramilitare – depistate de vameși în automobilul unui moldovence
8 Octombrie

Însemne distinctive pentru uniformele instituțiilor paramilitare și a altor autorități, cuțite, spray-uri lacrimogene și alte mărfuri au fost depistate de către funcționarii vamali în automobilul unei moldovence, care a încercat să introducă bunurile ilegal în țară, fără a le declara organului vamal și fără a deține acte ce i-ar permite transportarea acestora peste frontiera vamală a Republicii Moldova, transmite CURENTUL.

Cazul a fost înregistrat la postul vamal Palanca, pe sensul de intrare în țară, atunci când, pentru control, s-a prezentat o conațională în vârstă de 49 de ani, la volanul unui autovehicul de model Honda CRV.

Deși a afirmat că nu are bunuri de declarat, funcționarii vamali au dispus, în baza analizei de risc, controlul fizic al mijlocului de transport, fiind depistate peste 960 de ecusoane pentru uniformele angajaților instituțiilor paramilitare și a altor instituții de drept, 34 de accesorii pentru arme pneumatice, 7 cuțite și alte mărfuri fără acte de proveniență.

Potrivit informațiilor preliminare, întregul lot era transportat din Ucraina, iar conducătorul auto a ignorat restricțiile de introducere în țară a mărfurilor prohibite de către persoanele fizice și care necesită o autorizare specială.

Marfa a fost reținută pentru expertiză și continuarea cercetărilor în vederea elucidării tuturor circumstanțelor și atragerii persoanei vinovate la răspundere, conform prevederilor legale.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților