[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi va realiza o misiune de audit la Academia de Științe a Moldovei
6 Aprilie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) va efectua auditul asupra rapoartelor financiare ale Academiei de Științe a Moldovei (AȘM) încheiate la 31 decembrie 2020. În acest sens, ieri, a avut loc o ședință de inițiere a misiunii de audit, desfășurată în regim online, informează CURENTUL.

În context, Eduard Moroșan, membu al CCRM a informat Președintele AȘM, Ion Tighineanu despre desfășurarea misiunii de audit, având ca scop obținerea unei asigurări rezonabile referitor la faptul că, rapoartele financiare sunt întocmite și prezentate conform cadrului de raportare financiară aplicabil, cu emiterea unei opinii.

În cadrul ședinței a fost prezentată echipa de audit și au fost discutate unele aspecte organizatorice de desfășurare a misiunii de audit, precum modalitățile de comunicare a auditorilor cu entitatea verificată, ținând cont de măsurile de securitate în contextul pandemiei COVID-19.

Echipa de audit, reprezentanții Direcției generale de audit V din cadrul CCRM, de comun cu șeful Direcției generale de audit, Sergiu Știrbu, responsabil de monitorizarea și asigurarea calității auditului, vor elabora un raport, consemnând toate constatările depistate pe parcursul misiunii de audit.

Menționăm că, misiunea de audit a fost inițiată în baza Programului activității de audit al Curții de Conturi pentru anul 2021.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților