[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi și Oficiul Național de Audit al Suediei au semnat o scrisoare de intenție pentru cooperare
20 Februarie

În contextul prelungirii cooperării bilaterale cu Oficiul Național de Audit al Suediei (ONAS), astăzi 20 februarie curent, Președintele Curții de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a primit vizita expertului Jan-Åke Nilsson, Lider de Proiect CCRM-ONAS, transmite CURENTUL.

La întrevedere, la fel, au participat Tamara Andrușca, vicepreședintele CCRM și membrii Plenului CCRM: Andrei Munteanu și Petru Rotaru.
Subiectul principal al vizitei a fost semnarea Scrisorii de intenție, privind cooperarea instituțională între Curtea de Conturi a Republicii Moldova și Oficiul Național de Audit al Suediei, scopul fiind pregătirea unui proiect de cooperare pentru anii 2018-2020.

În cadrul discuțiilor s-au propus câteva domenii posibile pentru cooperare, precum management & leadership, comunicarea, gestiunea resurselor umane, controlul calității și asigurarea calității, certificarea auditorilor financiari.

Președintele CCRM, Veaceslav Untila a menționat că certificarea personalului cu atribuții de audit public este prevăzută în Legea privind organizarea și funcționarea Curții de Conturi a Republicii Moldova, adoptată recent de Parlament. „Procesul de certificare este o provocare pentru instituția supremă de audit, scopul fiind ridicarea nivelului de cunoștințe și de calificare a auditorilor”, a subliniat Veaceslav Untila.
Părțile intenționează să dezvolte un proiect de cooperare menit să consolideze în continuare capacitatea Curții de Conturi a Republicii Moldova în rolul său de instituție supremă de audit.

Ulterior, după elaborarea unui document al proiectului și coordonarea activităților pregătitoare va fi semnat un Memorandum de Înțelegere pe termen lung.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților