[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi participă la Congresul INTOSAI desfășurat în Federația Rusă
24 Septembrie

Cel mai mare forum internațional al instituțiilor supreme de audit, cel de-al XXIII-lea Congres al Organizației Internaționale a Instituțiilor Supreme de Audit INTOSAI, și-a început lucrările la Moscova, Federația Rusă, transmite CURENTUL.

La forum participă delegații din 169 de țări, delegația Curții de Conturi a Republicii Moldova este reprezentată de Marina Covali, membru al CCRM, Petru Rotaru, membru al CCRM, Ecaterina Paknehad, șef al Aparatului, precum și Angela Curchin, șef Direcție metodologie și audit.

Pe parcursul a cinci zile de derulare a evenimentului, 23-27 septembrie curent, participanții vor pune în discuție un șir tematici, subiectele centrale pe ordinea de zi fiind „Tehnologiile informaționale în dezvoltarea administrației publice” și „Rolul instituțiilor supreme de audit în atingerea priorităților și obiectivelor naționale”.

Congresul a demarat cu cea de-a 72-a ședință a Consiliului de conducere al INTOSAI, ședința fiind deschisă de Alexei Kudrin, președintele Curții de Conturi a Federației Ruse. De asemenea, în prima zi a forumului au avut loc ședințele a trei comitete: schimbul de experiență, consolidarea capacităților și standardele profesionale. În cea de-a doua zi este planificată, de asemenea, ședința Consiliului de conducere al INTOSAI, precum și discuții libere pe aspecte de dezvoltare ale INTOSAI.

Ședințele plenare pe temele principale ale Congresului vor demara pe 25 septembrie. Congresul se va încheia cu semnarea Declarației de la Moscova, care va reflecta principalele rezultate ale activității forumului.

Menționăm că, în cadrul Congresului, Curtea de Conturi a Federației Ruse va prelua funcția de președinte al INTOSAI pentru o perioadă de 3 ani.

INTOSAI este o organizație internațională a instituțiilor supreme de audit (ISA), creată în 1953 pentru a promova dezvoltarea cooperării între ISA și pentru a îmbunătăți auditul de stat în întreaga lume. INTOSAI întrunește ISA din 194 de țări. Organul superior al INTOSAI este Congresul, care are loc o dată în trei ani în diferite țări. Curtea de Conturi a Republicii Moldova este membră a INTOSAI din anul 1994.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților