[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi a R. Moldova și R. Turcia au semnat un Memorandum de Înțelegere
20 Noiembrie

Memorandumul de Înțelegere între Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) și Curtea de Conturi a Turciei (CCT) confirmă aspirația reciprocă de a spori eficacitatea auditului public extern, instituțiile supreme de audit (ISA) bazându-se pe principiile respectului reciproc, încrederii, egalității și avantajului mutual al cooperării, transmite CURENTUL.

Documentul a fost semnat de către Veaceslav Untila, Președintele CCRM și Seyit Ahmet Baş, Președintele CCT, în contextul organizării la Istanbul a întrunirii neoficiale a Consiliului de Guvernare al EUROSAI, sub genericul „Off-site-ul membrilor Consiliului de Guvernare EUROSAI: Guvernând ca o echipă pentru viitor”.

Potrivit Memorandumului, cele două instituții vor promova cooperarea, în limitele competenței lor, în următoarele domenii de bază:

Schimbul de experiență în domeniul metodologiei și procedurilor de audit public extern;

Formarea profesională și perfecționarea standardelor profesionale ale personalului;

Schimbul de informații și documentație privind activitățile profesionale ale Părților;

Desfășurarea de consultări, cercetări comune și audituri paralele, seminare, conferințe și întâlniri tehnice.

Facilitarea cooperării și în alte domenii de interes reciproc.

În conformitate cu spiritul și genericul întrunirii „Guvernând ca o echipă pentru viitor”, membrii Consiliului de Guvernare au pus în discuție aspecte importante privind dezvoltarea în viitor a Organizației Europene a Instituțiilor Supreme de Audit EUROSAI, respectarea principiilor de lucru fundamentale ale unei echipe, cum ar fi înțelegerea reciprocă, păstrarea bunei comunicări permanente și rezultatul și orientarea spre viitor. În acest sens, întrunirea neoficială a reprezentat o ocazie unică de a discuta atât progresele implementării Planului Strategic al EUROSAI, cât și aspirațiile de viitor ale organizației.

Menționăm, că în iunie 2014, Curtea de Conturi a Republicii Moldova a devenit membru al Consiliului de Conducere EUROSAI pentru o perioadă de 6 ani.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților