[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi a fost vizitată de elevii Centrului de Excelență în Economie și Finanțe
19 Iunie

Curtea de Conturi a Republicii Moldova (CCRM) a primit vizita unui grup de elevi ai Centrului de Excelență în Economie și Finanțe, instituție de învățământ de renume în țară, cu profil economico-financiar și o istorie de circa 74 de ani de activitate, transmite CURENTUL.

Elevii anului II de studiu, specialitatea „Contabilitate” au fost călăuziți de către Revilia Ciornîi, șef catedră contabilitate și analiză economică.

Vizita a avut drept obiectiv informarea și documentarea elevilor în cadrul desfășurării stagiului de practică.

Elevii au vizitat pentru prima dată sediul Curții de Conturi, având posibilitatea să comunice cu Marian Lupu, Președintele CCRM. Oficialul, în mesajul său adresat elevilor a subliniat rolul instituției supreme de audit din Republica Moldova în domeniul eficienței și eficacității gestionării resurselor financiare publice și a patrimoniului public. La fel, Președintele CCRM a vorbit despre mandatul, organizarea, atribuțiile și împuternicirile instituției. Oaspeții au fost informați despre istoria CCRM și partenerii de dezvoltare etc.

În cadrul vizitei, elevii au fost ghidați de membru Curții de Conturi, Violeta Andrieș și de către șeful Aparatului, Ecaterina Paknehad. În context, elevii au fost familiarizați cu activitatea, rolul și importanța Curții de Conturi, misiunea sa de a îmbunătăți gestiunea finanțelor publice și de a proteja interesele financiare ale cetățenilor Republicii Moldova.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților