[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Conturi – 25 de ani de activitate!
8 Decembrie

Curtea de Conturi marchează 25 de ani de activitate. În acest context, la data de 6 decembrie curent, s-a desfășurat ceremonia oficială de aniversare, cu participanți notorii atât din țară cât și de peste hotare, precum reprezentanți ai instituțiilor supreme de audit din Suedia, Turcia, Letonia, Polonia, România etc. La festivitate au fost invitați să participe, de asemena, foștii președinți și membri ai Curții de Conturi, membri ai Consiliului Consultativ, alături de angajații și conducerea instituției, transmite CURENTUL.

Ședința festivă a fost onorată de prezența Președintelui Parlamentului Zinaida Greceanîi, împreună cu deputații Igor Munteanu, președintele Comisiei de control al finanțelor publice și Tatiana Cunețchi, membru al Comisiei de control al finanțelor publice.

În discursul adresat participanților, Zinaida Greceanîi a remarcat că sărbătorirea a 25 de ani de la înființarea Curții de Conturi este un eveniment de referință, dar și un moment de analiză a rolului instituției supreme de audit în contextul provocărilor actuale și a celor trei principii fundamentale: autonomie, independență și transparență.

„Misiunea Curții de Conturi este legată de promovarea responsabilității, a corectitudinii şi a celor mai bune practici în gestionarea banului public. Instituția supremă de audit este unul din cele mai bune instrumente ale statului în lupta cu corupția și economia tenebră. Instituția a avut și are un rol important în controlul gestionării cu chibzuință a finanțelor publice, fiind una dintre structurile pilon ale statului de drept”, a declarat Președintele Parlamentului.

De asemenea mesaje de felicitare au fost adresate de către distinșii oaspeți, care au fost prezenți la eveniment.

Cuvinte de felicitare au fost aduse, de asemenea, de Vasile Cozma, cel de-al doilea președinte al instituției în perioada 1997 – 2000, Ala Popescu, președintele Curii de Conturi în perioada 2004 – 2011, Serafim Urechean, Președinte al CCRM în 2011 – 2016 și Veaceslav Untila, Președinte al CCRM în perioada 2016-2019.

La finele ședinței solemne, Președintele CCRM în alocuțiunea sa a vorbit despre cele mai importante realizări pe care le-a avut instituția pe parcursul a 25 de ani de activitate și despre realizările și provocările ce urmează să le înfrunte în viitorul apropiat. Totodată, Marian Lupu a adus sincere felicitări și mulțumiri actualei componențe a Curții de Conturi, angajaților instituției pentru activitatea desfășurată zi de zi, devotament și dedicație profesională, contribuție permanentă la procesul de dezvoltare instituțională.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților