[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea de Apel a respins arestul judecătorului surprins în flagrant cu mită
6 Aprilie

Curtea de Apel Chișinău a respins contestația Procuraturii Anticorupție prin care s-a insistat ca judecătorul de la Judecătoria Chișinău, prins în flagrant cu mită, să fie cercetat în arest preventiv, transmite CURENTUL.

Prin urmare, conducătorul agentului economic care i-a oferit judecătorului mită – va sta în arest la domiciliu timp de o lună, iar magistratul care a luat mită va rămâne în libertate.

Magistratul a fost reţinut în flagrant, acum două săptămâni, într-un dosar pornit de Procurorul General, în baza unor informații, potrivit cărora, acesta ar fi pretins 16 mii de dolari SUA de la conducătorul unui agent economic pentru a interveni pe lângă alți colegi de-ai săi să adopte o soluție favorabilă într-un litigiu civil.

În cadrul acțiunilor de urmărire penală, procurorii de comun cu CNA, au documentat acțiunile ilicite ale judecătorului, acesta fiind reținut și învinuit de primirea a 11 mii de dolari SUA din suma inițial pretinsă.

La demersul Procuraturii Anticorupție magistratul a fost suspendat provizoriu din funcție până la rămânerea definitivă a hotărârii în cauza penală în care este vizat.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților