[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curtea Constituțională a suspendat acțiunea unui articol din Codul Electoral
29 Septembrie

Curtea Constituțională a pronunțat Decizia nr. 122 prin care a dispus suspendarea acțiunii articolului 16 alin. (2) lit. e) din Codul electoral, până la soluționarea cauzei în fond. Decizia nr. 122 a fost adoptată în cadrul examinării sesizării nr. 211a/2023, depusă la Curte de către doamnele Marina Tauber și Reghina Apostolova și domnii Vadim Fotescu, Denis Ulanov și Petru Jardan, informează CURENTUL.

„Curtea Constituțională a Republicii Moldova a suspendat acțiunea normei legale din Codul electoral, prin care, li se interzicea foștilor membri ai Partidului ,,Șor” de a candida la alegeri.

Vă informăm că această decizie a fost luată urmare unei noi sesizări depuse de către deputați și în contextul noilor circumstanțe apărute în ultimele zile, ilcusiv după abuzurile fără precedent comise de Consiliul Electoral de Circumscripție Bălți și Comisia Electorală Centrală în raport cu Marina Tauber”, a declarat deputata Marina Tauber.

Totodată, Curtea a comunicat că, la 3 octombrie 2023, ora 10:00, în sala de ședințe a Curții, va fi examinată sesizarea sus-menționată.

Inapoi la arhiva noutaților