[ X ]
[ X ]
Curtea Constituțională a semnat un Memorandum de Înțelegere cu Tribunalul Constituțional al Regatului Spaniei
25 Octombrie

Președintele Curții Constituționale a Republicii Moldova, Domnica Manole, a semnat împreună cu Președintele Tribunalului Constituțional al Regatului Spaniei, Juan José González Rivas, un memorandum de înțelegere între cele două instituții, transmite CURENTUL.

Memorandumul constă în asigurarea unui cadru de cooperare în domeniul dreptului constituțional. El va permite, între altele, schimbul reciproc de informații și de experiență în domeniul justiției constituționale, dezvoltarea capacității instituționale prin intermediul vizitelor reciproce, a programelor de schimb profesional, a stagiilor de practică, a cursurilor profesionale, a seminarelor și a cercetărilor comune sau sprijinirea reciprocă la organizarea conferințelor, a congreselor, a seminarelor și/sau a altor activități privind chestiunile judecătorești și juridice de interes reciproc.

Bazele acestui memorandum au fost puse în luna iulie a anului curent, iar semnarea sa a avut loc la Madrid, prin amabilitatea Tribunalului Constituțional spaniol.

Cristina Pendea

Inapoi la arhiva noutaților