[ X ]
[ X ]
[ X ]
Curios! Cum poți deveni intermediar de transferuri
25 Noiembrie

Congresul FIFA de la Sao Paulo, din 11 iunie 2014, a aprobat un nou regulament privind sistemul de reprezentare al jucătorilor și cluburilor. Acesta a intrat în vigoare de la 1 aprilie 2015 și presupune că orice persoană fizică, dar și juridică care, contra unei taxe sau în mod gratuit, reprezintă jucători și / sau cluburi în cadrul negocierilor în vederea încheierii unui contract de muncă sau reprezintă cluburi în cadrul negocierilor în vederea încheierii unui acord de transfer. Cu alte cuvinte, s-a decis înlocuirea agenților de jucători cu intermediarii în fotbal. Astfel, s-a renunțat și la examenul de licențiere a agenților de jucători.

Înregistrarea intermediarilor

În scopul începerii activității de intermediar în fotbal, persoana fizică sau juridică aplică pentru a fi înregistrată la FMF printr-o cerere în formă liberă în adresa Secretarului General al FMF. Ulterior, va fi completată și semnată Declarația de intermediar (anexată la Regulamentul FMF de Lucru cu Intermediarii în fotbal), la care vor fi anexate copia buletinului de identitate și 1 fotografie color 3,5 x 4,5 cm.

Taxe

Totodată, intermediarul în fotbal înregistrat pentru prima dată la FMF (cu excepția foștilor agenți de jucători licențiați de FMF, care anterior au achitat integral taxa corespunzătoare) sunt obligați să achite o taxă de înregistrare în valoare de 700 euro. Suplimentar, intermediarul în fotbal înregistrat la FMF este obligat să achite o taxă de administrare în valoare de 200 euro sau echivalentul în lei moldovenești la cursul oficial al BNM la ziua transferului, pentru fiecare contract de reprezentare și să prezinte dovada plății odată cu înregistrarea contractului de reprezentare la FMF. Transferul va fi efectuat de către intermediarul (persoana fizică sau juridică) în fotbal care este indicat și a semnat în contractul de muncă și / sau acordul de transfer.

Contractul de reprezentare

Un intermediar în fotbal are dreptul de a acționa în calitate de intermediar în fotbal pentru un club sau un jucător numai dacă el a semnat un contract de reprezentare cu jucătorul sau clubul. Acestea sunt disponibile în Regulamentul FMF de Lucru cu Intermediarii în fotbal. În cazul în care jucătorul este minor, cel puțin un tutore legal al jucătorului trebuie, de asemenea, să semneze contractul de reprezentare în conformitate cu legislația R. Moldova. Termenul maxim al unui contract de reprezentare este de 24 luni din data începerii și nu trebuie să prevadă o prelungire automată a termenului contractului. Acesta poate fi reînnoit prin semnarea și prezentarea unui nou contract.

Plățile către intermediari în fotbal

Ținând cont de reglementările relevante ale R. Moldova și toate dispozițiile obligatorii ale legislației R. Moldova și internaționale, precum și în scop de recomandare, jucătorii și cluburile pot adopta următoarele principii de referință:

a) Suma totală a remunerației pentru fiecare tranzacție, datorată intermediarilor în fotbal care au fost angajați pentru a acționa în numele unui jucător, nu trebuie să depășească trei procente (3%) din venitul brut de bază al jucătorului pentru întreaga durată a contractului de muncă în cauză.

b) Suma totală a remunerației pentru fiecare tranzacție, datorată intermediarilor în fotbal care au fost angajați pentru a acționa în numele unui club în vederea încheierii unui contract de muncă cu un jucător, nu trebuie să depășească trei procente (3%) din eventualul venit brut de bază al jucătorului pentru întreaga durată a contractului de muncă în cauză.

În prezent, la FMF sunt înregistrați 10 intermediari în fotbal.

info: FMF.md

Inapoi la arhiva noutaților