[ X ]
Cunoscutul interpret Nelu Stratan a decedat
8 Februarie

Interpretul Nelu Stratan, cunoscut pe scenă sub numele de Nelu, a decedat acum câteva minute. Acesta a murit acasă, însă cauza decesului nu e cunoscută deocamdată. Informaţia a fost confirmată de Poliţie pentru publika.md.

Nelu Stratan s-a născut pe 11 iunie 1965, cunoscut simplu sub numele de Nelu.

Nelu Stratan a fost un interpret și producător moldovean de muzică folk și rock, fratele mai mare al lui Pavel Stratan. A copilărit ascultând muzica unor cântăreți precum Mirabela Dauer, Corina Chiriac sau Dan Spătaru.

Până să își înceapă cariera de solist, Nelu a lucrat într-un studio unde se înregistrau casete, apoi se vindeau, iar mai târziu la o firmă care se ocupa cu imprimarea casetelor. A devenit cunoscut ca producător muzical în Republica Moldova, unde a lucrat cu mulți artiști, inclusiv cu fratele său, Pavel, care a lansat trei albume de studio.

În 2003 a lansat piesa „Ultima noapte” de pe albumul cu același nume, care a fost aleasa hitul anului în 2005. În România s-a lansat cu piesa „Zai, zai” inspirată dintr-un cântec al lui Joe Dassin, aceasta a beneficiat și de un videoclip în regia lui Igor Cobileanski.

Sursa: publika.md

Inapoi la arhiva noutaților