[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum vor marca unioniștii intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri? Acțiunea va avea loc la Prut
27 Decembrie

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 va participa la manifestația stradală organizată la Prut în ultima zi a anului 2017 și prima zi din 2018 în localitatea Fălciu din județul Vaslui, transmite CURENTUL.

„Mii de oameni vor marca intrarea în Anul Centenarului Marii Uniri prin întinderea unui steag de 100 de metri peste Prut. Startul evenimentului va fi dat duminică, la ora 14:00, din fața primăriei”, se spune într-un comunicat.

Platforma Unionistă Acțiunea 2012 anunță că se alătură demersurilor autorităților locale din proximitatea Prutului și cere Guvernului de la București să inițieze construcția podului de la Fălciu, care face legătura cu Republica Moldova. Podul rutier din localitatea vasluiană a fost distrus la sfârșitul celui de-Al Doilea Război Mondial, iar cel feroviar a fost scos din uz în urmă cu câțiva ani.

După acțiunea de la Prut, manifestanții vor sărbători Revelionul printr-un concert, un spectacol de artificii în aer liber și o masă bogată în bucate tradiționale la Casa de Cultură din Fălciu, unde vor demara evenimentele din cadrul Centenarului Marii Uniri.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților