[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum va stopa Octavian Țîcu construcțiile neautorizate și va reglementa sistemul urbanistic?
8 Octombrie

Candidatul Partidului Unității Naționale (PUN) pentru șefia Capitalei, Octavian Țîcu, a propus crearea unui Plan Urbanistic General, Zonal și în detaliu pentru reglementarea sistemului urbanistic și stoparea construcțiilor neautorizate, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Octavian Țîcu a menționat că, din cauza lipsei acestor Planuri, în Capitală se găsesc circa 500 construcții neautorizate.

În acest sens, Octavian Țîcu a propus soluții.

„Ne propunem să dezvoltăm, în primul rând, un Plan Urbanistic General, care să privească atât mun. Chișinău, sectoarele constituente, dar și suburbiile. Planul trebuie să crească calitatea vieții, să susțină diversificarea ofertei de muncă și să reglementeze întreaga suprafață a Chișinăului. Orașul trebuie dezvoltat nu în interior, dar în exterior.

Un al doilea scop este Planul Urbanistic Zonal, care să stabilească reglementarea construcțiilor, zonelor pentru construcții, înălțimea admisă etc. Aprobarea acestuia va opri schemele mafiei imobiliare. De asemenea, avem nevoie de adoptarea unui Plan Urbanistic în detaliu care să acceseze zonele rezidențiale să le dea o nouă imagine a designului spațiilor publice și să reglementeze modul de ocupare a terenului și conformarea arhitecturală”, a spus Octavian Țîcu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților