[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum trebuie renovate corect străzile din Capitală! Victor Chironda știe răspunsul!
9 Octombrie

Candidatul pentru funcția de Primar General al mun. Chișinău, Victor Chironda, dacă va ajunge în Primărie, împreună cu echipa sa de consilieri, va reiniția și regândi proiectul de reabilitare și reparație a câtorva străzi din Capitală, transmite CURENTUL.

În cadrul unei conferințe de presă, Victor Chironda s-a referit la proiectul finanțat de BERD și BEI de reabilitare și reparație a 6 drumuri din Capitală, început încă din 2012.

„Primul pachet de străzi a fost Vasile Alecsandri, Constantin Negruzzi și Ștefan cel Mare. Al doilea pachet este 31 august 1989, Tighina și Alexandru cel Bun. Au fost numeroase discuții pe marginea acestui proiect, noi ceream transparență. Compania selectată pentru realizarea proiectului a fost „Delta ACM 93” din România, care a asigurat o foarte proastă calitate a lucrărilor. Această companie se află în insolvabilitate de jumătate de an, iar Direcția transport și căi de comunicație ne-a spus că proiectele au expirat în 2014, dar lucrările din pachetul II încă continuă. Am văzut proiectele străzilor care urmează a fi reabilitate din pachetul BERD II și ele sunt proaste”, a spus Victor Chironda.

Astfel, el a venit cu o propunere.

„Noi propunem rezilierea contractului cu „Delta ACM 93” și selectarea unei companii de proiectare demnă. Reinițierea acestor proiecte și regândirea lor. Propunem să fie organizate consultări publice și să discutăm cu oamenii de pe străzile respective să vedem ce doleanțe ei au. Să se țină cont de ghidul de design al străzilor. Proiectele finale trebuie să conțină claritate maximă în ceea ce prevede cum va arăta strada. Trebuie să se țină cont la proiectare de piramida priorităților. Celelalte proiecte trebuie să aibă și ele o asemenea abordare”, a spus Victor Chironda.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților