[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum se protejează angajații magazinelor din sate în vremea carantinei?
18 Martie

Chiar dacă în țară a fost instituită starea de urgență din cauza virusului de tip nou COVID-19, iar în Capitală au fost sistate activitățile magazinelor mari comerciale, pe la sate, unde activează magazine alimentare mixte, oamenii vin să-și facă unele rezerve pentru câteva zile de carantină.

Radio Europa Liberă a discutat cu un proprietar al patru magazine din Hâncești. Gheorghe Sârbu povestește că oamenii cumpără cel mai mult cartofii și fasolea.

De asemenea, el a povestit cum se protejează angajații săi împotriva virusului.

„Angajaților magazinelor le-am dat măști, au mănuși, dar, s-o spunem direct, cu rachiu facem dezinfecția pentru mâini și le-am dat la fiecare câte o sticlă de rachiu să-și dezinfecteze mânușile și mâinile după ce iau banii, dar vin rar acum oamenii, nu vin permanent. Și-au cumpărat acolo ce au mai avut de cumpărat și acum vin mai puțini, dar noi suntem ca și medicii puși de situație, că dacă noi suntem în „dansul” acesta că trebuie să aprovizionăm populația cu alimente, pentru că dacă n-au să fie alimente, o să fie și mai mare panica aceasta. Dar noi vorbim că omul trebuie să fie asigurat cu produsele necesare, ceea ce noi facem. Noi ne expunem, într-un fel, riscului, dar n-avem încotro. Ce să fac? Să închid magazinele, nu-i corect, fiindcă până acum ne-a fost bine, am stat și am lucrat, dar acum ce, să ne întoarcem cu spatele? Nu este tocmai logic, de aceea noi stăm până la urmă”, a spus Gheorghe Sârbu.

Cristina Parfeni

Inapoi la arhiva noutaților