[ X ]
[ X ]
[ X ]
Cum s-a votat până la ora aceasta
3 Noiembrie

„Mai sunt 3 ore până când secțiile de votare se vor închide, odată cu aceasta funcționarii electorali vor merge la numărarea buletinelor de vot”, a declarat președintele Comisiei Electorale Centrale (CEC), Dorin Cimil, către ora 18:00, informează CURENTUL. 

Astfel, până la ora 18 au votat peste 36 la sută dintre alegători. În primul tur de scrutin, de acum 2 săptămâni, până la această oră își exercitase dreptul de vot, la fel, în jur de 36 la sută dintre cetățenii cu dreptul la vot din întreaga țară.

În cadrul alegerilor locale genrale din 2015, până la această oră, a fost înregistrată o participare de circa 40 la sută.

Dacă să ne referim la localitatea cu cea mai ridicată prezenţă la vot, atunci aceasta este comuna Mihălășeni, din raionul Ocnița, unde, la această oră, se atestă o rată de circa circa 68 la sută, urmată de s. Goleni din raionul Edineț, unde au votat aproape 66 la sută dintre alegători.

Localitățile cu cea mai redusă prezenţă la vot sunt: orașul Călărași, unde s-au prezentat la urne puțin peste 23 % dintre alegători și orașul Florești – unde au votat circa 24 %.

În municipiul Chișinău au votat, până la ora 18.00, peste 32%. Cei mai activi rămân să fie alegătorii din sectorul Rîșcani al capitalei, unde au votat peste 34 la sută dintre alegători. La polul opus, se află sectorul Ciocana, unde au votat peste 28% dintre alegători.

Cât ține de suburbiile municipiului Chișinău – s-a înregistrat o prezență generală de peste 33 la sută, cei mai activi fiind alegătorii din com. Condrița (circa 44%), urmați de cei din s. Ghidighici (peste 38%), la polul opus se află cei din com. Cruzești (o prezență de sub 29%).

Până la această oră, CEC a fost informat de către organele de drept despre înregistrarea a 52 de cazuri de încălcări sau incidente.

Mihaela Conovali

Inapoi la arhiva noutaților